اصلي منځپانګې ته ورټوپ کړئ
ټول مستندات

پروفایل، امنیت او محرمیت اداره کړئ

خوندي پروفایل او د ننوتلو تنظیمات بدل کړئ، شخصي معلومات صادر کړئ، د ړنګولو غوښتنه وکړئ یا له SSO سره تړلی لاسرسی غیرفعال کړئ.

کاري بهیر
  1. پروفایل پرانیزئد ننوتلي حساب د پروفایل او امنیت پاڼې وکاروئ.
  2. معلومات تازه کړئد اړیکو، پټنوم او امنیت بدلونونه خوندي کړئ.
  3. معلومات صادر کړئد حساب تر بدلون مخکې یوه کاپي ډاونلوډ کړئ.
  4. وړتیا وګورئلومړی فعال ګډونونه او پاتې بیلانسونه حل کړئ.
  5. کړنه تایید کړئد ړنګولو غوښتنه په غور وسپارئ یا یې لغوه کړئ.

د پروفایل جزئیات او انځور

د پروفایل سمون نوم، کارن‌نوم، ایمیل، ټیلیفون او لنډه پېژندنه مني. د کارن‌نوم او ټیلیفون یوازیني‌والی کتل کېږي. د ایمیل یا ټیلیفون بدلون اړوند د هویت او بېرته لاسرسي معلومات تازه کوي. د انځور پورته کول د فورم تر اندازې پورې ملاتړ شوي JPEG، PNG یا GIF انځورونه مني؛ بدلول یا لرې کول یې هم شوني دي. د اړیکو خپل معلومات وکاروئ.

  1. هغه پروفایل برخې سمې کړئ چې بدلون ته اړتیا لري.
  2. ښودل شوې د یوازیني‌والي یا تایید تېروتنې حل کړئ.
  3. انځور پورته یا لرې او پروفایل تایید کړئ.

پټنوم او د ننوتلو امنیت

د موجود محلي پټنوم بدلول اوسنی پټنوم او د ښودل شوې تګلارې سره برابر نوی تایید شوی پټنوم غواړي. فدرالي کاروونکي چې محلي پټنوم نه لري، د جوړولو لپاره باید د بیاپېژندنې شرطونه پوره کړي. د پروفایل امنیت شته څو-فکتوري او د هویت کنټرولونه ښيي. د ننوتلو ریښتینې غوښتنې بشپړې کړئ؛ د فکتور د تېرولو پر ځای ملاتړ شوې بېرته رغونه وکاروئ.

  1. پټنوم یا امنیت پرانیزئ او شرطونه ولولئ.
  2. د اوسني پټنوم یا بیاپېژندنې ښودل شوې کتنې بشپړې کړئ.
  3. له تګلارې سره برابر پټنوم وټاکئ او د ننوتلو طریقه تایید کړئ.

ناستې او تړلی لاسرسی

ناستې د وېب ناستې، تړلي اپلېکېشن tokenونه او باوري وسایل ښودلای شي او د یوه توکي یا نورو ناستو لغوه کولو کنټرول لري. لغوه کول وسیله له حسابه وباسي یا اپلېکېشن بیاپېژندنې ته اړ کړي. عادي او SSO ننوتل خوندي پروفایل دندې شریکوي؛ د SSO ناستې خپلې ځانګړې لارې لري. د وروستۍ بیاپېژندنې او فکتور کتنې د خوندي کړنو لپاره لا هم اړینې دي.

  1. هغه ناسته، اپلېکېشن یا وسیله وپېژنئ چې لغوه کېږي.
  2. د یوه توکي یا نورو ناستو لغوه کول په قصد وټاکئ.
  3. د وروستۍ بیاپېژندنې یا فکتور ریښتینې غوښتنه بشپړه کړئ.

شخصي معلومات صادر کړئ

د پروفایل محرمیت کنټرول د حساب معلوماتو ZIP آرشیف جوړوي او لېږي. صادر شوی فایل حساس کاپي ده: په خوندي ځای کې یې وساتئ، لاسرسی محدود او ناپکارې کاپۍ لرې کړئ. صادرول ډاونلوډ دی، نه د حساب ړنګول یا د پروفایل بدلون. که بهیر پرې شو، له خوندي پروفایل څخه بیا غوښتنه وکړئ؛ آرشیف ملاتړ ته مه نښلوئ.

  1. خپل حساب ته په ننوتلو د معلوماتو صادرول وټاکئ.
  2. آرشیف په خوندي ځای کې وساتئ.
  3. د پرانیستل کېدو وړتیا یې وګورئ؛ که نیمګړی وي له پروفایل یې بیا واخلئ.

د ړنګولو غوښتنه یا لغوه کول

د ړنګولو لپاره څرګند تاییدي ډګر اړین دی. فعال ګډونونه او پاتې بیلانسونه د غوښتنې مخه نیسي. د بیا هڅې مخکې یې د شته پېرودونکي یا ملاتړ بهیر له لارې حل کړئ. منل شوې غوښتنه د ړنګولو بهیر ته ننوځي؛ یوازې له حسابه وتل نه دي. تر هغو چې غوښتنه لغوه کېدای شي، پروفایل د لغوه کولو عمل لري.

  1. لومړی ګډونونه او پاتې بلونه وګورئ.
  2. یوازې د پایلو تر تایید وروسته د ړنګولو غوښتنه وسپارئ.
  3. که نظر مو بدل شو، د ړنګولو د لغوه کولو عمل وکاروئ.

د SSO لاسرسی غیرفعال کړئ

د SSO غیرفعالول جلا تایید شوی عمل دی چې حساب او تړلی SSO لاسرسی غیرفعالوي، روانه ناسته ختموي او له ډشبورډه مو باسي. دا د معلوماتو له صادرولو یا د ړنګولو له غوښتنې سره توپیر لري. لومړی اړین معلومات وساتئ. که وروسته لاسرسی غواړئ، ملاتړ شوی د هویت یا حساب بېرته رغونې بهیر وکاروئ.

  1. یوازې د غیرفعالولو نیت په صورت کې یې د ړنګولو پر ځای وټاکئ.
  2. د تړلي لاسرسي د پای ته رسولو لپاره اړین تایید وسپارئ.
  3. له حسابه وتلو ته چمتو اوسئ؛ وروسته اړین وي، ملاتړ شوې بېرته رغونه وکړئ.

عامې پوښتنې

د نه‌تادیه شوو بلونو پر مهال حساب ړنګولای شم؟

نه. پاتې بیلانس د ړنګولو مخه نیسي.

ګډون ولې د ړنګولو مخه نیسي؟

تر غوښتنې مخکې فعال ګډونونه حل کړئ.

ایا صادرول معلومات ړنګوي؟

نه. یوازې آرشیف ډاونلوډوي.

د ړنګولو غوښتنه لغوه کولای شم؟

تر شته‌والي پورې د پروفایل د لغوه کولو عمل وکاروئ.

د SSO غیرفعالول څه کوي؟

تړلی لاسرسی ختموي او له حسابه مو باسي.

MFA تېرولای شم؟

نه. اړین فکتور یا ملاتړ شوې بېرته رغونه بشپړه کړئ.

اړوندې پاڼې